Σελίδες

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Πώς θα βοηθήσετε ένα θυμωμένο παιδί;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ  ΤΗΝ 
Angry Child Yelling
Ο θυμός είναι ένα πολύ κοινό συναίσθημα.Νιώθουμε θυμωμένοι αρκετές φορές και διαφορετικούς λόγους κάθε φορά, αλλά ξέρουμε τι σημαίνει πραγματικά ο θυμός σαν δευτερεύον συναίσθημα; Ο θυμός μπορεί να είναι μια πρόφαση για να κρύψουμε κάποια άλλα συναισθήματα όταν νιώθουμε ευάλωτοι. Πολλά παιδιά νομίζουν πως με τον θυμό θα νιώσουν πιο δυνατά και πως θα έχουν τον έλεγχο.
Βέβαια πρέπει να θυμάστε πως ο θυμός προκύπτει και από άλλες αιτίες. Τι νιώθουμε όταν είμαστε κουρασμένοι, νυσταγμένοι, άρρωστοι κλπ; Θυμό φυσικά!
Υπάρχουν πολλές στρατηγικές που μπορείτε να δοκιμάσετε προκειμένου να ελαττώσετε τον θυμό.
  • Διδάξτε στα παιδιά πως να φροντίζουν μόνα τους την εαυτό τους.
Φροντίστε να κοιμάται και να ξεκουράζεται αρκετές ώρες και δείτε πως ο θυμός του παιδιού σας θα μειωθεί κατά πολύ.
Η ποιότητα της διατροφής μας έχει αντίκτυπο και στην συμπεριφορά μας .Για αυτό ακολουθήστε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.
Δώστε στο παιδί σας αρκετό νερό κατά την διάρκειας της ημέρας γιατί αν δεν γίνεται σωστή ενυδάτωση δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε και να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας.
  • Βρείτε το κατάλληλο περιβάλλον.
Κάθε φορά που το παιδί σας θυμώνει χρησιμοποιήστε ένα εναλλακτικό περιβάλλον στο οποίο θα ηρεμεί.
Μόλις βρείτε αυτό το περιβάλλον πρέπει να θέσετε και κάποια όρια.
Μάθετε στο παιδί σας τον σκοπό του δωματίου:
Μόλις δείξει θυμό το παιδί σας κατευθύνετε το προς το δωμάτιο αυτό και μην το διαπραγματεύεστε Έπειτα εξηγήστε του για ποιον λόγο πηγαίνουμε σε αυτό το δωμάτιο. Ακόμη κανονίστε για πόσο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται στο δωμάτιο αυτό.Το καλύτερο θα ήταν για δέκα λεπτά. Αν δείτε ότι δεν ηρεμεί πρέπει να δοκιμάσετε κάποια άλλη τακτική. Φυσικά θα πρέπει να του εξηγήσετε τι μπορεί να κάνει και τι όχι στο δωμάτιο αυτό.Για παράδειγμα μπορεί να ζωγραφίσει αλλά απαγορεύεται να καταστρέψει τα πράγματα που βρίσκονται στο δωμάτιο αυτό.
Ποιος είναι ο κατάλληλος χώρος στο σχολείο;
Ο διάδρομος, η βιβλιοθήκη, η αίθουσα των υπολογιστών (αν χρησιμοποιήσετε γιον υπολογιστή βάλτε του εκπαιδευτικό υλικό προκειμένου να ηρεμήσει και να σκεφτεί.)Το γραφείο (αν και μερικά παιδιά μπορεί να το εκλάβουν σαν τιμωρία )βοηθάει ένα παιδί να ηρεμήσει αρκεί να υπάρχει το κατάλληλο άτομο να το καθοδηγήσει.
Στο σπίτι ένας χώρος σκέψης θα μπορούσε να είναι το δωμάτιό του, η αυλή, η βεράντα η το πάρκο.
Αν τα παραπάνω δεν βοηθάνε , πρέπει να το κάνετε να ξεχάσει τον θυμό του με άλλες δραστηριότητες όπως. : να παίξετε μπάλα, να βάλετε μουσική, να διαβάσετε ιστορίες, να περπατήσετε, να ζωγραφίσετε , να κάνετε ποδήλατο κλπ.
Ζητήστε βοήθεια
Ο θυμός συμβαίνει σε όλους μας αλλά όταν γίνεται ανεξέλεγκτος σε σημείο που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην ζωή μας πιθανόν να χρειάζεται να αναζητήσετε βοήθεια από κάποιον επαγγελματία.
Εσείς πώς αντιμετωπίζετε ένα θυμωμένο παιδί;
babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου