Σελίδες

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Κάποτε θα βρω τον άντρα που ονειρεύομαι


Από μικρή που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν απαιτητική. Βασικά μερικές φορές ίσως και περισσότερο απαιτητική απ’ όσο πρέπει. Απαιτητική και συγκρατημένη. Ξέρεις γιατί; Γιατί έτσι όπως έγιναν οι άνθρωποι πρέπει ο καθένας να προστατεύει τον εαυτό του. 

Από πάντα θυμάμαι κάτι να κρατάω για μένα. Πόσο μάλλον στο θέμα των αντρών. Πώς άλλωστε μπορώ να μην είμαι απαιτητική, όταν μέσα στο ίδιο μου το σπίτι αναγνωρίζω το πρότυπο του άντρα;
Δεν είμαι υπερβολική. Ξέρω πως δεν υπάρχει αντικειμενικά τέλειος άντρας. Δε ζω σε παραμύθι και γνωρίζω πολύ καλά τι μου συμβαίνει αλλά και τι δε μου συμβαίνει. Υπάρχει όμως ο τέλειος άντρας στα δικά μου μάτια. Και όπως υπάρχει στα δικά μου, υπάρχει και στα μάτια της καθεμιάς.
Αυτός που δεν ντρέπεται να εκφράσει τα συναισθήματά του. Αυτός που δεν ντρέπεται να τα αναγνωρίσει. Ένας άντρας με πυγμή κι άποψη, που θα με κάνει να νιώθω ασφάλεια. Αυτός που ενώ εγώ στέκομαι στα δικά μου πόδια, πρέπει να πατάει πιο γερά από μένα στη γη.
Θα θέλει να με μάθει τόσο καλά που θα παρατηρεί κάθε κίνησή μου, κάθε μου λέξη. Αυτός ο άντρας που θα με σέβεται ακόμα κι όταν εγώ λείπω, θα με αντιμετωπίζει με απόλυτη ειλικρίνεια χωρίς να μου χαϊδεύει τα αυτιά, αλλά θα ξέρει πότε θέλω ν' ακούσω μια καλή κουβέντα και τίποτα άλλο.
Θα με ξέρει τόσο καλά που θα καταλαβαίνει πότε πρέπει να συζητήσουμε, ακόμα και να μου φωνάξει, αλλά και πότε θέλω να με πάρει απλά μια αγκαλιά χωρίς να πούμε τίποτα. Αυτός που θα με σηκώνει όταν είμαι στα κάτω μου κι εκείνος που θα με ηρεμεί όταν είμαι στα πρόθυρα να εκραγώ.
Κάποιος που δε θα μπορεί να ελέγχει τη ζωή μου και να μου επιβάλλει την άποψή του σε κάθε πτυχή της. Θα ξέρει πως εγώ αποφασίζω το καλό και το κακό για μένα, χωρίς βέβαια να μην παίρνουμε αποφάσεις από κοινού.Ο άντρας που θα με αφήνει να γκρινιάζω όποτε το έχω ανάγκη και θα γουστάρει να το παίζω αντράκι όταν πρέπει. Οτιδήποτε μακριά από αυτό προτιμώ να το απομακρύνω, παρά να χάνω το χρόνο μου.
Αν όμως βρεθεί, τότε δε θα μπορεί να με συγκρατήσει τίποτα και κανένας. Τότε θα του τα δώσω όλα και δε θ' αφήσω τίποτα για μένα.
Δεν υπάρχει περίπτωση όμως να συμβιβαστώ με κάτι λιγότερο, γνωρίζοντας βέβαια ότι τέτοια αρσενικά σπανίζουν στην εποχή μας.
Μια σωστή γυναίκα δεν πρέπει να υποτιμά τα κριτήρια και τα πρότυπά της, όσο αυστηρά κι υψηλά κι αν είναι αυτά.
Προτιμώ ν' απολαμβάνω τη μοναξιά μου, παρά να συμβιβάζομαι με μια ζωή που ποτέ δεν ονειρεύτηκα, μια ζωή που δε μου ταιριάζει και μέσα σ' αυτήν πνίγομαι. Συμβιβάζομαι σημαίνει φοβάμαι. Δε γουστάρω, δεν μπορώ και δε θέλω. Γουστάρω να νιώθω γεμάτη κι όχι συμβιβασμένη. Ποιος είπε ότι είμαστε όλοι φτιαγμένοι για να ζούμε δυο-δυο;

Επιμέλεια Κειμένου Άννας Μαρίας Μαρίνου: Ιωάννα Κακούρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου