Σελίδες

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Παιδί και κινητό τηλέφωνο

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Ιανουαρίου 10, 2014 Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Καππάτου Κατηγορία: TeensGo (technology)Ψυχολογία

Παιδί και κινητό τηλέφωνο
Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας κ. Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει:
Το παιδί σας πάει στην Τρίτη Δημοτικού και σας ζητάει να του αγοράσετε κινητό τηλέφωνο. Η αλήθεια είναι ότι παρά το γεγονός ότι γνωρίζετε πως το παιδί σας είναι πολύ μικρό, πιστεύετε ότι θα νιώθετε μεγαλύτερη σιγουριά όταν θα έχει μαζί του κινητό τηλέφωνο και θα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας εάν σας χρειάζεται.
Θέλετε να μάθετε τι θα πρέπει να προσέξετε; Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας αρκετών βιβλίων μεταξύ των οποίων τα «Οι γονείς κάνουν τη διαφορά» και «Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά» κυρία Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει.
AlexandraKappatouKidsMobile_icon2
AlexandraKappatouKidsMobile_icon4 Να προσέχετε ποιο παράδειγμα δίνετε άθελά σας στο παιδί για τη χρήση του κινητού. Πχ εάν στέλνετε διαρκώς μηνύματα ή οδηγώντας μιλάτε στο κινητό. Αν το κινητό δε σας είναι απαραίτητο για την εργασία σας και βρίσκεστε σπίτι δεν έχετε λόγο να το έχετε μονίμως ανοικτό.
AlexandraKappatouKidsMobile_icon4 Το παιδί πρέπει να παίρνει από τους γονείς το μήνυμα ότι η τηλεφωνική επικοινωνία δεν είναι τρόπος ζωής.
AlexandraKappatouKidsMobile_icon4 Διδάξτε το να μη μιλάει στο τηλέφωνο περπατώντας και κυρίως όταν διασχίζει το δρόμο.
AlexandraKappatouKidsMobile_icon4 Το κινητό καλό είναι να μη διαθέτει σύνδεση διαδικτύου.
AlexandraKappatouKidsMobile_icon4 Να ενημερώνεστε για τις δυνατότητες του μοντέλου που αγοράζετε για το παιδί σας διαφορετικά το παιδί σας μπορεί να είναι πιο ενήμερο από εσάς και να έχει πρόσβαση σε ακατάλληλα βίντεο ενώ εσείς είσαστε ήσυχη.
AlexandraKappatouKidsMobile_icon4 Κάποιοι συμμαθητές του μπορεί να έχουν κινητά με πρόσβαση στο διαδίκτυο, κάμερα κλπ. Να συμβουλέψετε το παιδί σας να μη συμμετέχει σε βίντεο που τραβούν οι συμμαθητές του.
AlexandraKappatouKidsMobile_icon4 Να είσαστε επιφυλακτική στη χρήση του κινητού καθώς δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την επίδραση τους στην υγεία των παιδιών. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να χρησιμοποιεί ακουστικά και μην του επιτρέπετε να το βάζει στις τσέπες των ρούχων του ή να κοιμάται με το κινητό δίπλα στο μαξιλάρι.
AlexandraKappatouKidsMobile_icon3
Αλεξάνδρα Καππάτου
Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος
www.akappatou.gr
AlexandraKappatou_site

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου