Σελίδες

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μικρές συμβουλές για να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας!

http://www.psyhealth.gr/portal/images/spacer.gif

Μην περιμένετε από τη δημιουργικότητα να σας χτυπήσει την πόρτα – αφεθείτε σε νέες ιδέες και εμπειρίες!



Δημοσίευση 04/12/13 04:20 μμ
Μπορεί να πιστεύετε πως η δουλειά σας δεν απαιτεί κάποιου είδους δημιουργικότητα, ή πως ίσως δεν ανήκετε στην κατηγορία των δημιουργικών ανθρώπων. Αλλά τα αδέλφια David καιTom Kelley, από τη βραβευμένη εταιρεία σχεδιασμού IDEO, πιστεύουν ότι η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη για να ενισχύσετε τις δυνατότητές σας, στην εργασία και στη ζωή σας.
Το βιβλίο τους, Creative Confidence,, έχει ως στόχο να εμπνεύσει και άλλους να αναδείξουν τη δημιουργική πλευρά του χαρακτήρα τους. Εδώ παρουσιάζονται μερικές από τις συμβουλές τους για να απελευθερώσετε τον οραματιστή που κρύβετε μέσα σας.
Επιλέξτε να γίνετε δημιουργικοί: Ο μόνος τρόπος για να γίνετε δημιουργικοί είναι να σκεφτείτε πιο ανοιχτά και να πιστέψετε ότι θέλετε να γίνετε δημιουργικοί. Μην περιμένετε από τη δημιουργικότητα να σας χτυπήσει την πόρτα – αφεθείτε σε νέες ιδέες και εμπειρίες. Κοιτάξτε και ανακαλύψτε όσα και όσους σας περιβάλλουν σα να είναι η πρώτη φορά που τα βλέπετε.
Επιτρέψτε στον εαυτό σας την ονειροπόληση: Σε αντίθεση με τη γενική πεποίθηση, η ονειροπόληση δεν είναι χάσιμο χρόνου. Νέα αποτελέσματα της νευρο-ψυχολογίας δείχνουν ότι οι αναλαμπές διορατικότητας εμφανίζονται συχνά, όταν το μυαλό μας είναι χαλαρό.
Να ξέρετε τι θέλετε: Βρίσκετε πιο καινοτόμες ιδέες όταν είστε πιο σαφείς σχετικά με τον τελικό σας στόχο, έτσι θα επικεντρωθείτε σε αυτόν και όχι στα μικρά εμπόδια που μπορεί να βρείτε στην πορεία.
Επαναπροσδιορίστε τις προκλήσεις: Βλέποντας τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο μπορεί να σας βοηθήσει να εφαρμόσετε τη δημιουργικότητά σας για την επίλυση των διάφορων προβλημάτων σας. Αντιμετωπίζοντας  ένα πρόβλημα με έναν τρόπο που δεν είχατε κάνει ποτέ μπορεί να σας επιτρέψει να βρείτε μια νέα λύση που δε θα μπορούσατε να είχατε κάνει με άλλο τρόπο.
Σχηματίστε ένα δημιουργικό δίκτυο υποστήριξης: Η δημιουργικότητα μπορεί να ρέει πιο εύκολα και είναι πιο διασκεδαστική όταν έχετε άλλους ανθρώπους να επικοινωνείτε και να μοιράζεστε ιδέες.

Πηγή:Psychologies
Eπιμέλεια/Μετάφραση για το Psyhealth: Ευτυχία Βαϊμάκη, MSc Μετάφρασης,eutuxia.vaimaki@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου