Σελίδες

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ενισχύστε την ανάπτυξη του παιδιού σας


kids development
Δραστηριότητες που αναπτύσσουν τις ικανότητες του.
Όσο επενδύετε τόσο θα δείτε αποτελέσματα. Σκεφτείτε το παιδί σας ως ένα σφουγγάρι, που μπορεί να απορροφήσει όσο εσείς το τροφοδοτείτε. Ξυπνήστε το μυαλό του μέσα από δραστηριότητες, παιχνίδια και καθημερινές συνήθειες και δείτε την δίψα του για εξερεύνηση, μάθηση και ανακάλυψη νέων οριζόντων .
Να μερικές δραστηριότητες που θα συμβάλουν στην νοητική ανάπτυξη του παιδιού.
Η δύναμη της αφής: Αφήστε το να πειραματιστεί, να αγγίξει διάφορες μορφές και υλικά. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί μπορεί να αρχίσει να αντιλαμβάνεται τα σχήματα, τα μεγέθη και τις διαφορές στα υλικά.
Παιχνίδια οργάνωσης: Ζητήστε το να σας βοηθήσει να μαζέψετε το δωμάτιο του, δείξτε του πως οργανώνετε βάσει κατηγορίας το κάθε τι και με αυτό τον τρόπο το παιδί θα αρχίσει να μαθαίνει που πάει τι και αργότερα να το αντιγράφει.
Ο κρυμμένος θησαυρός: Ο καλύτερος τρόπος για να βάλετε το μικρό μυαλουδάκι να δουλέψει είναι μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού. Μια άσκηση που μπορείτε να κάνετε στο σούπερ μάρκετ, ζητώντας του να βρει μαζί σας το προϊόν που ψάχνετε, η στο σπίτι ή τον κήπο κρύβοντας αντικείμενα στο χώρο.
Στην βόλτα: Τα πάντα λειτουργούν εκπαιδευτικά για το παιδί. Στην βόλτα σας με το καροτσάκι περιγράψτε την περιοχή που περνάτε. Μιλήστε του για τον φούρνο, το ταχυδρομείο, μια μηχανή που πέρασε γρήγορα. Αργότερα αρχίστε να παίζετε μαζί ένα παιχνίδι μνήμης ρωτώντας το παιδί εάν θυμάται πράγματα από την γειτονιά του.
Εκπαιδευτική μουσική: Μάθετε στο παιδί σας την αλφαβήτα τραγουδιστά και γενικότερα χρησιμοποιήστε την μουσική και το τραγούδι ως μέσο εκπαίδευσης, μιας και έρευνες έχουν δείξει πως τα παιδιά ανταποκρίνονται καλύτερα και γρηγορότερα υπό τους ήχους μιας μελωδίας.
Χρησιμοποιήστε εικόνες και σύμβολα: Η οπτικοποίηση μιας πληροφορίας σε συνδυασμό με την λεκτική υπενθύμιση βοηθούν το παιδί να συνδυάσει στο μυαλό του την εικόνα με το πρόσωπο ή το αντικείμενο. Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες ή σύμβολα και επαναλάβετε συχνά τι απεικονίζουν.
Πηγή:
http://www.jenny.gr/enishyste-tin-anaptyksi-tou-paidiou-sas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου