Σελίδες

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Δείτε το σποτ για την ενδοοικογενειακή βία που καθήλωσε την Γαλλία!

Το metrogreece.gr σας το παρουσιάζει
Style // Health //

Η ενδοοικογενειακή βία είναι μια κατάσταση κατά την οποία ένα μέλος της οικογένειας προκαλεί σωματική ή ψυχική βλάβη σε ένα άλλο μέλος της οικογένειας με βασικό στόχο την ανάγκη του θύτη να κυριαρχήσει , να εξουσιάσει και να ελέγξει το θύμα. Μπορεί να συμβεί στον καθένα, ανεξάρτητα από τη φυλή, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, το φύλο του. Επίσης μπορεί να πάρει πολλές μορφές . Περιλαμβάνει τη σωματική κακοποίηση, τη σεξουαλική κακοποίηση, τη συναισθηματική, την οικονομική και την ψυχολογική. Ανεργία, φόβος για ανέχεια και άγχος έχουν αυξήσει κατά πολύ τα ποσοστά της ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα.
Αν χρειαστείτε βοήθεια:

-Καλέστε στην τηλεφωνική γραμμή SOS
«15900» που είναι πανελλαδικής εμβέλειας ,24ωρης λειτουργίας , 365μέρες το χρόνο. Στελεχώνεται από ψυχολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες, που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας και υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε θύματα όλων των μορφών βίας λόγω φύλου.
-Καλέστε την πενταψήφια τηλεφωνική γραμμή «11707», που λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα Έως Παρασκευή , ώρες :8:00-16:00.

Ένα σποτ που προβάλλεται στη Γαλλία έχει καθηλώσει τη χώρα καθώς αναφέρεται στο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας που τόσο αθόρυβα υπάρχει στα σπίτια χωρίς να γίνεται γνωστή.
Στο βίντεο, ενώ η μαμά μιλά στο τηλέφωνο, ο γιος της παίζει. Το παιχνίδι του όμως την ενοχλεί, χάνει την υπομονή της και τον χαστουκίζει. Η εν λόγω καμπάνια ευαισθητοποίησης προωθείται από τη Fondation Pour L’Enfance και το μήνυμα είναι απλό, αλλά άμεσο: «Ένα μικρό χαστούκι για σας... ένα μεγάλο χαστούκι για εκείνο».

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου