Σελίδες

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ποιες σοφές αξίες μας διδάσκει ο παππούς και η γιαγιά;

pappous-giagia-eggoni
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ  ΤΗΝ 
Στις μέρες μας οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι δεν δέχονται τις συμβουλές που τους δίνουν οι παππούδες τους. Πολλές φορές ανάμεσα στις τόσες ιστορίες που μας λένε οι παππούδες μας υπάρχουν μερικές συμβουλές που είναι οι σημαντικότερες αξίες που θα μας ακολουθούν σε όλη μας την ζωή και θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Δυστυχώς έχω χάσει την γιαγιά και τον παππού μου αλλά ακόμη θυμάμαι τις συμβουλές που μου έδιναν όταν ήμουν παιδί.
‘’Μην κόβεις τις γέφυρες επικοινωνίας με τους ανθρώπους γύρω σου.’’
Ο κόσμος γύρω μας είναι γεμάτος από ανθρώπους που δεν επικοινωνούν με τους άλλους και στο τέλος καταλήγουν μόνοι τους. Οι παππούδες μου πάντα μου έλεγαν να προσπαθώ να δημιουργώ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους γιατί χρειαζόμαστε τους ανθρώπους δίπλα μας και θα μας βοηθήσουν να ξεπερνάμε τις δυσκολίες της ζωής μας.
’3 πράγματα είναι τα πιο σημαντικά στην ζωή.’’
Πάντα ο παππούς και η γιαγιά μου λέγανε: ‘’ Θα νοιάζεσαι μόνο για 3 πράγματα και δεν θα βάζεις τίποτα πάνω από αυτά: ‘’Η οικογένεια , η καρδιά και η αξιοπρέπεια.’’ Αν έχουμε αυτά σαν αρχή θα είμαστε ευτυχισμένοι και θα πετύχουμε στην ζωή μας.
’Κράτησε λεφτά για τις δύσκολες μέρες.’’
Η ζωή είναι απρόβλεπτη και δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει. Οι παππούδες μου εκτός από χαρτζιλίκι μου έδιναν και συμβουλές για το πώς να κρατήσω τα χρήματα αυτά για ώρα ανάγκης για να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε συμβεί.
‘’Γέλα όσο πιο πολύ μπορείς’’
Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο για το άγχος και τον πόνο. Το γέλιο μας βοηθά να αλλάξουμε διάθεση και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Ο παππούς μου, μου έλεγε ότι το γέλιο βοηθά στην διπλωματία και είναι απαραίτητο στον χειρισμό δύσκολων καταστάσεων. Ακόμη όσο δύσκολα και να περνάμε το γέλιο δεν κοστίζει τίποτα σε κανέναν.
‘’ Αγάπησε τα παιδιά σου όσο περισσότερο μπορείς’’
Πάντα ο παππούς μου γινότανε θυσία για τα παιδιά του αλλά και για τα εγγόνια του. Έλεγε ότι η ζωή είναι μικρή και ότι πρέπει να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάμε . Τα παιδιά είναι η αντανάκλαση των γονιών τους και για αυτό όσο πιο πολύ αγάπη τους δώσουμε άλλη τόση αγάπη θα πάρουμε.
‘’ Κλάψε’’
Η γιαγιά μου ήταν η ευαίσθητη της οικογένειας . Έτσι όποτε στεναχωριόμουνα μου έλεγε ‘’κλάψε γιατί το κλάμα δεν είναι δείγμα αδυναμίας αλλά μας δίνει δύναμη στην καρδιά και στην ψυχή. ’’
‘’ Κάνε αυτό που αγαπάς περισσότερο.’’
Οι παππούδες μου , μου έλεγαν πάντα να ακολουθώ τα όνειρά μου και να κάνω αυτό που αγαπώ πραγματικά. Ο παππούς μου ήταν αγρότης και αγαπούσε τα χωράφια του και τα ζώα του και ήταν πολύ καλός γιατί αυτό ήθελε να κάνει. Σημασία έχει να κάνουμε πράγματα που μας γεμίζουν και μας κάνουν χαρούμενους.
Μην περιμένετε να κάνετε εγγόνια για να τους διδάξετε τις σημαντικότερες αξίες στην ζωή. Ακούστε τους παππούδες σας και δεν θα χάσετε. Εσείς ποια σοφά λόγια μάθατε από τους παππούδες σας;
babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου